Από την Διεθνή Συμβουλευτική Επιχειρήσεων... στην Περιφερειακή Οικιστική Ανάπτυξη

Αρχική     Προφίλ     Εξερευνήστε την Ελλάδα     Επικοινωνία     Υπόμνημα

Μοναδικές Τοποθεσίες & Ακίνητα    Projects    Ευρετήριο Ακινήτων

 

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικές περιοχές με απαράμιλλο πολιτισμικό υπόβαθρο, μακραίωνα παράδοση και ιστορία. Σε ιδιαίτερα επιλεγμένα μέρη της Ελλάδος σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να κάνετε δικό σας ένα κομμάτι του μοναδικού βιοτικού αυτού χώρου.


Profitis Ilias, Marlas, Tinos

 


Mount Parnon, Arkadia

 


Irakleia, Mikres Kyklades

 


Κτήμα Αγία Άννα Πριάστρο Τήνος, Κυκλάδες

 


Τήνος
 


Agia Anna Estate - Priastro, Tinos (click to enlarge)

 

Χαρακτηριστικά

 

Τύπος ακινήτου: Μονοκατοικία, Εξοχική κατοικία μετά ξενώνων και βοηθητικών κτισμάτων

Εμβαδόν κυρίως κατοικίας: 376τμ.

Συνολικό εμβαδό επιφανειών κτισμάτων: 472τμ.

Εμβαδόν αγροτεμαχίου:8.038τμ.

Αριθμός επιπέδων: 3

Αριθμός Υ/Δ:8

Αριθμός μπάνιων:6

Αριθμός wc:1

Θέα: Αιγαίο, Μύκονος, Δήλος, Νάξος, Τηνιακό τοπίο

 

 

Βασικές Λεπτομέρειες

 

α. Άλλα χαρακτηριστικά: 2 πλήρως εξοπλισμένοι λιθόχτιστοι ξενώνες, εκκλησάκι με χώρο φιλοξενίας, Ελαιώνα, Θολωτή υπόσκαφη πέτρινη πηγή νερού, 4 δεξαμενές νερού, γεώτρηση, περίφραξη ξερολιθιάς σε όλη την έκταση του αγροτεμαχίου.

Προσανατολισμός: Νότιο-Ανατολικός

Έτος κατασκευής: 2006

Κωδικός:

 

β. Αποστάσεις:

Απόσταση από λιμάνι-Χώρα:2km

Απόσταση από παραλία:2.5km

 


 


 


 

Γενική Περιγραφή

Σε μοναδική τοποθεσία, μόλις 2 χλμ. από τη Χώρα και το λιμάνι της Τήνου με πανοραμική θέα προς το Αιγαίο, την αρχαία Δήλο και Ρήνεια, βρίσκεται ένα μοναδικής ομορφιάς κτήμα εκτάσεως 8.038 τμ. Το κτήμα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις κύριας διώροφης κατοικίας με ανεξάρτητους λιθόχτιστους ξενώνες, βοηθητικούς χώρους εντός και εκτός οικίας και εξωκλήσι με ξενώνα, συνολικής επιφάνειας 472,50 τμ. Ο άμεσος περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει υπαίθριο bbq, παραδοσιακό ξυλόφουρνο, πέργκολες, υπαίθρια λιθόχτιστη τραπεζαρία, διάσπαρτα πέτρινα χτιστά καθιστικά, υπόσκαφη θολωτή πηγή σπάνιας ομορφιάς, καθώς και περιοχή βιολογικών αγροτικών καλλιεργειών, όλα μελετημένα και εναρμονισμένα σύμφωνα με το φυσικό περιβάλλον. Στην ευρύτερη περιοχή του κτήματος βόρεια της οικίας υπάρχει συστοιχία υπόγειων δεξαμενών ύδρευσης/ άρδευσης και γεώτρηση. Η αισθητική όλου του κτιριακού συγκροτήματος οικίας, ξενώνων και ναυδρίου είναι απόλυτα ενταγμένη στον περιβάλλοντα φυσικό χώρο και το απέριττο κυκλαδίτικο τοπίο, που σε συνδυασμό με την περιοχή βιολογικών καλλιεργειών, τις χειροποίητες εκτεταμένες τοιχοποιίες και εσωτερικές λιθόχτιστες διελεύσεις του κτήματος αποπνέουν μία αίσθηση γαλήνης και εφορίας αλλά και αρμονικής λειτουργικότητας.

Η θέα του κτήματος προς όλα τα σημεία του ορίζοντα είναι μαγευτική από το άπλετο Αιγαίο και την ιστορική Δήλο, τις πλαγιές της Τηνιακής υπαίθρου, έως τους παραδοσιακούς οικισμούς όλα λουσμένα από το μοναδικό στον κόσμο κυκλαδικό φως.

Περιγραφή κύριας κατοικίας

Περιλαμβάνει μία οικία σχεδιασμένη για μόνιμη αλλά και εξοχική κατοικία, συνολικού εμβαδού κατοικήσιμων χώρων συμπεριλαμβανομένων υπογείων και βοηθητικών χώρων 376,00 τμ.
Η οικία λειτουργεί σε τρία επίπεδα με το ισόγειο να περιλαμβάνει μεγάλη κουζίνα και βοηθητικό χώρο που βλέπει προς τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο με αυλές, το μεγάλο living room-καθιστικό με τζάκι, 3 υ/δ, δύο μπάνια και ένα W/C. εκτεταμένα μπαλκόνια και θέα τις Κυκλάδες όπως Δήλο, Ρήνεια, Μύκονο Νάξο Πάρο και Αντίπαρο.
Ό όροφος περιλαμβάνει ένα χώρο υπνοδωματίου με μπάνιο που μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί και ως προσωπικό γραφείο με δυνατότητα ύπνου και άπλετη θέα προς το Αιγαίο.
Το υπόγειο, περιλαμβάνει τρία μεγάλα δωμάτια κύριας χρήσης με μικρά παράθυρα στους δύο κυρίως χώρους και δυνατότητα διαμόρφωσης μπάνιου W/C. Ακόμη στο υπόγειο έχουμε αρκετούς χώρους βοηθητικής χρήσης, αποθηκών κλπ. και τον χώρο μηχανοστασίου. Η ολοκλήρωση της αποπεράτωσης όσο αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών, δεν υπάγεται σε χρονικούς περιορισμούς καθώς η οικοδομική άδεια είναι αορίστου χρόνου.
Το κτήμα περιτοιχίζεται με πέτρινη περίφραξη και είναι διαμορφωμένο σε αναβαθμίδες πεζούλες, με περιοχή ελαιώνα, δέντρων και κηπουρικών βιολογικής καλλιέργειας. Η κατοικία είναι αποπερατωμένη ως το επίπεδο του φέροντος οργανισμού (μπετών) καθώς και της πλήρους πρόβλεψης μηχανολογικών δικτύων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Λοιπές Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Εκτός από την κύρια κατοικία που διατίθεται με συνολική επιφάνεια 376 τμ. συμπεριλαμβανομένων κύριων και βοηθητικών χώρων, στο κτήμα περιλαμβάνονται επίσης:

Δύο πλήρως εξοπλισμένοι και έτοιμοι προς φιλοξενία πέτρινοι ξενώνες συνολικής επιφάνειας 41.50 τμ. κατασκευασμένοι με την παλαιά τοπική τεχνοτροπία του περασμένου αιώνα πλαισιωμένοι από πετρόκτιστο ξυλόφουρνο (bbq) και αυλές με πέτρινους καθιστικούς χώρους με πέργκολες, πλήρως ενταγμένους στο φυσικό παραδοσιακό τοπίο και άμεση πρόσβαση προς τις βιολογικές καλλιέργειες του κτήματος.
Πέτρινη θολωτή υπόσκαφη (παλαιά αιωνόβια πηγή που καλλιεργήθηκε) αλλά και επισκέψιμη πηγή νερού η οποία τροφοδοτεί μέσω αντλίας τις υπόγειες δεξαμενές του κτήματος. Ένα πραγματικό κόσμημα του περιβάλλοντος χώρου της οικίας.
Εξωκλήσι με κάμαρα ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των εξωκλησιών της Τήνου.

Εγκαταστάσεις Περιβάλλοντος Χώρου

Τέσσερεις (4) υπόγειες δεξαμενές νερού χωρητικότητας 40m3 η καθεμία, με δυνατότητα άντλησης νερού από την πηγή προς τις δεξαμενές αλλά και πλήρες δίκτυο διακλάδωσης προς τις χαμηλότερες αναβαθμίδες πεζούλες του κτήματος και την περιοχή οικίας.
Γεώτρηση πλήρως αδειοδοτημένη. Η εν λόγω γεώτρηση αναμένει την σύνδεσή της με τις δεξαμενές και το υφιστάμενο υδραυλικό δίκτυο υδρεύσεως/ αρδεύσεως του κτήματος.
Το κτήμα είναι πλήρως επισκέψιμο μέσα από τις εσωτερικές διελεύσεις πεζών με λιθόκτιστα μονοπάτια και σκαλιά δημιουργώντας φυσικές διαδρομές περιήγησης ιδιαίτερης γραφικότητας.
Σε όλη την περίμετρο του κτήματος έχουν ανακατασκευασθεί οι λιθόκτιστοι τοίχοι που ορίζουν τα φυσικά σύνορα του κτήματος, μαζί με την εκτεταμένη λιθόκτιστη τοιχοποιία που περιβάλλει την περιοχή κατοικίας, με το παραδοσιακό σύστημα της ξερολιθιάς.
Έχει προβλεφθεί εξωτερικός χώρος μόνιμου parking οχημάτων πάνω από την είσοδο της οικίας για 3 οχήματα.
Ένα εκτεταμένο ηλεκτρομηχανολογικό υπόγειο δίκτυο έχει αποπερατωθεί σε επίπεδο υποδομών του κτήματος.

Παραλίες

Οι εκτεταμένες πανέμορφες παραλίες του Αγίου Φωκά ανατολικά της Χώρας και Κιονίων δυτικά, ευρίσκονται σε αποστάσεις 1.5 και 2.5 χλμ. αντίστοιχα από το κτήμα. Οι γραφικότατες παραλίες του Αϊ Γιάννη Πόρτο και Αγίου Σώστη ευρίσκονται σε απόσταση 8 χλμ.

Θέα

Είναι δύσκολο να περιγραφεί η μοναδική αίσθηση γαλήνης και ευφορίας που αισθάνεται κανείς αντικρίζοντας από το κτήμα το Κυκλαδικό φως και χρώμα του Αιγαίου αλλά και την απερίγραπτη ομορφιά και μοναδικότητα του Τηνιακού τοπίου.

Τιμή: -.

 

 

 


 


 


 

     
 

 

 

EnglishDeutschΕλληνικά

Copyright 2010-2020 Δρ.-Πολ. Μηχ. Ιωάννης Μ. Θεολογίτης - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ